S popisem cesty

Balení do ochranné atmosféry

Balení v ochranné atmosféře

Delší trvanlivost a atraktivní vzhled produktů díky balení s využitím pozitivních vlastností potravinářských plynů (nebo díky balení v modifikované atmosféře)

Hledáte ideální řešení, jak zachovat kvalitu a atraktivní vzhled potravin?
Jak zamezit oxidačním, enzymatickým či dokonce mikrobiálním procesům během skladování?
Jak prodloužit trvanlivost potravin?
  ... pak skvělým řešením je aplikace modifikované nebo-li
ochranné“ atmosféry".

 

Modifikovaná, ochranná, atmosféra zpomaluje proces stárnutí potravin tím, že omezuje, popřípadě zabraňuje:

•             oxidaci jednotlivých složek potravin

•             intenzivnímu růstu mikroorganismů

•             rozvoji plísní

•             deformacím a změnám tvaru výrobku

 

Vhodné plyny nebo jejich směsi tvoří:

  • Dusík je bezbarvý inertní plyn. Slouží k vytěsnění vzduchu a kyslíku z balení, a tím ke snížení oxidace především vitamínů, tuků, barvy i aroma.
     
  • Oxid uhličitý je netoxický a ve vodě působí jako slabá kyselina, která tak snižuje pH na povrchu výrobku. Mezi jeho důležité vlastnosti patří bakteriostatický a fungicidní účinek, kdy zabraňuje růstu aerobních bakterií a plísní.
     
  • Kyslík je netoxický a využívá se především pro balení červeného masa z důvodu zachování jeho barvy, která je způsobena hemovým barvivem - oxymyoglobinem nebo k zabránění růstu anaerobních mikroorganismů.
     

Nejpoužívanější směsi plynů:

  • Gourmet N70
  • Gourmet N80
  • Gourmet N50
  • Gourmet O80
  • Gourmet N
  • Gourmet N30 O30

Agregátor obsahu

Kontaktní formulář pro každou stránku

Kontaktujte nás

Formulář

Kontaktní formulář

There has been an error processing your registration. Please double-check the information entered.

Odesláním souhlasíte s našimi podmínkami zpracování osobních údajů.