2025...Napsali jsme

2025...Napsali jsme

 

CryoPork aneb cílené chlazení pro vyšší kvalitu masa

Publikováno: Řeznicko-uzenářské noviny, 10/2025 (příloha časopisu Maso)
Autor: Ing. Miroslav Dragoun, Ph.D.
 

HyCut – vodík jako palivo otevírající nové možnosti autogenním technologiím

Publikováno: Časopis Konstrukce, 10/2025
Autor: Ing. Jan Šplíchal, IWE
 

Technické plyny pro zlepšení kvality pitné vody

Autor: Ing. David Bek, Ph.D.
Publikováno: Časopis Vodní hospodářství, 10/2025
 

Vodík v hoácích průmyslových pecí

Autor: Ing. Lukáš Lasota
Publikováno: MM Průmyslové spektrum, 11/2025
 

Neviditelný pomocník při svařování a dělení

Autoři: Ing. Jan Kašpar, EWE a Ing. Jan Šplíchal, IWE
Publikováno: MM Průmyslové spektrum, 10/2025
 

Kryogenní mletí v plastikářském průmyslu

Autor: Ing. David Bek, Ph.D.
Technický týdeník, příloha Plasty, 09/2025
 

Kyslík jako klíč k postupné dekarbonizaci vysokoteplotních procesů

Autor: Ing. Lukáš Lasota
Publikováno: Technický týdeník, 05/2025
 

Efektivnější chlazení v Rohlik.cz díky naší technologii Cryo2Pack (případová studie)

Autor: Ing. Miroslav Dragoun, Ph.D.
Publikováno: Logistika, 06/2025


Dusík v potravinářství (Ochranná atmosféra a kryogenní mražení)

Autor: Ing. Miroslav Dragoun, Ph.D. (Messer Technogas s.r.o.), 
Publikováno: Výživa, potraviny a zdraví, 04/2025
 

Využití vodíku v oblasti autogenních technologií (HyCut)

Autor: Ing. Jan Kašpar, EWE (Messer Technogas s.r.o.), 
Publikováno: Technický týdeník, 04/2025
 

Od hroznů po láhev: Role technických plynů ve vinařském procesu

Autor: Ing. Miroslav Dragoun, Ph.D. (Messer Technogas s.r.o.), 
Publikováno: Vinařský obzor, 01/2025

 

Jak modifikovaná atmosféra zajišťuje čerstvost a kvalitu potravin

Autor: Ing. Miroslav Dragoun, Ph.D. (Messer Technogas s.r.o.), 
Publikováno: Výživa, potraviny a zdraví, 01/2025